Basisrecept Quiche

Basisrecept Quiche

Omschrijving

Een quiche is heel makkelijk te maken en te veranderen. De hoeveelheid deeg in dit recept is goed voor een flinke quiche, maar je maakt makkelijk het twee of driedubbele, zodat je het in kan vriezen voor een volgende keer. Voor de vulling heb je sowieso drie eieren, 125 g crème fraiche en 100 g kaas (naar wens) nodig, voor de rest kan je er in doen wat je wil. Ook ideaal om je restjes op te maken dus!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe voor het deeg de bloem in de keukenmachine. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Draai kort tot een kruimelig deeg. Voeg het zout en de crème fraiche toe en draai tot een samenhangend deeg. Het hoeft niet helemaal goed gemengd te zijn, als het maar mooi samehangt. 
     
  2. Leg het deeg op plasticfolie en vorm er een platte schijf van. Pak in en laat een half uur rusten in de koelkast.  
     
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden.  
     
  4. Klop de eieren los met de crème fraiche en de pesto. Rasp de parmezaan erdoor. Breng op smaak met zout en peper.  
     
  5. Vet een quichevorm van 16 cm in met boter. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van een halve cm dik. Leg de lap deeg in de vorm en druk netjes aan. Snijd de overhangende randjes af (of vouw ze naar binnen als de vulling erin zit) 
     
  6. Schenk het eiermengsel in de deegvorm. Halveer de cocktailtomaten en leg ze met de snijkant naar boven in het eimengsel. Laat de mozzerella uitlekken en scheur in stukjes, verdeel over de tomaten. 
     
  7. Bak de quiche in de hete oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar, let goed op dat al het ei gestold is.  
     
  8. Laat iets afkoelen en snijd in punten. Lekker met een frisse salade.