Quiche geroosterde Pompoen, Snijbiet en Chipolataworstjes

Quiche geroosterde Pompoen, Snijbiet en Chipolataworstjes

Omschrijving

Als mijn moeder bij me komt eten (meestal nodigt ze zichzelf uit :-)), dan wil ze altijd deze quiche. Het is één van mijn succesrecepten, en deze deel ik graag met jou! Hij is heel lekker met pompoen en snijbiet, maar als je andere groenten (over) hebt, doe ze er vooral bij. Denk bijvoorbeeld aan pastinaak, biet en spruiten.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de pompoen en snijd in parten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg verspreid de pompoen en de worstjes daarop. Besprenkel met olijfolie. Bak de pompoen en de worstjes in 30 minuten gaar in de oven.
     
  2. Vet een bakvorm in en bekleed met het bladerdeeg, prik in het bladerdeeg rijen met gaatjes met een vork. Leg er een vel bakpapier in en vul deze met een blinde vulling (bijvoorbeeld gedroogde bonen, rijst, etc) bak de vorm 10 minuten voor in de oven.
     
  3. Rasp de oude kaas en roer deze los met de eieren en creme fraiche. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de snijbiet in dunne repen.
     
  4. Neem de vorm uit de oven en verdeel de pompoen, worstjes en snijbiet erin. Overschenk met het eimengsel. Bak de quiche 25 tot 30 minuten (tot het ei helemaal gestold is). Snijd in punten.
     
  5. Deze quiche is ook lekker om koud mee te nemen naar je werk!