Nederlandse Quinoa Burgertjes

Nederlandse Quinoa Burgertjes

Omschrijving

Quinoa bevat volwaardig plantaardig eiwit. Meer plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijk eiwit is goed voor het milieu, maar ook voor onze eigen gezondheid.

Deze burgertjes zijn van de Nederlandse Quinoa gemaakt naar recept van voedingsspecialist en kookboeken auteur Rineke Dijkinga.

Receptuur: Rineke Dijkinga

Fotografie: Inge Dijkinga (www.pixelwerkenzo.nl)

Bereidingswijze

  1. Quinoa ca. 15 minuten koken in 400 ml water.
     

  2. Het water is dan als het goed is helemaal verdampt.
     

  3. Doe de courgette en ui in een foodprocessor en haksel ze grof.
     

  4. Meng dit in een grote schaal met de rest van de ingrediënten.
     

  5. Meng de kaas in gedeeltes erdoor om klonteren te voorkomen.
     

  6. Proef even of alles goed gemengd is en voeg eventueel naar eigen smaak nog iets van bovengenoemde ingrediënten toe.
     

  7. Maak er met een ijsbolletjes-lepel kleine burgertjes van en leg ze op bakpapier op een ovenplaat.
     

  8. Zet ze een half uur in een voorverwarmde oven op 140 graden.