Raapstelen Soep (met 'n gekookt Eitje?)

Raapstelen Soep (met 'n gekookt Eitje?)
Download pdf

Het recept

Toegegeven, dit is geen heel inspirerende foto. Ik maakte hem al weer jaren geleden. Zo lang eten we deze soep dus al...

Hoe traditioneel wil je Raapstelen eten? Nou, zo... en lekker dat dit is! Kleine kinderen zijn hier ook gek op, terwijl de Raapsteel beslist een pittig, mosterd-achtige smaak heeft. Proberen dus!

Recept en Foto: Lambertus

Bereidingswijze

  1. Kook 4 eieren bijna hard; beetje smeuïg past goed!
     
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pan (met dikke bodem) en fruit hierin de fijn gesneden ui, geperste knoflook en Italiaanse kruiden. Regelmatig omscheppen.
     
  3. Voeg mogelijk ook al wat bouillon toe om aanbakken te voorkomen.
     
  4. Ontdoe ondertussen de Raapstelen van de wortels en snijd de bossen in grove stukken. Goed wassen (2 á 3 keer) om de mogelijke laatste grond er goed uit te spoelen.
     
  5. Voeg de Raapstelen samen met de rest van de bouillon toe. 
     
  6. Ca. 10 minuten op middelhoog vuur laten pruttelen en vervolgens met de staafmixer tot een mooie gladde soep mixen. Mogelijk nog wat water erbij en op smaak brengen met vers gemalen peper.
     
  7. Serveren doe je met de plakjes gekookte ei en een likje crème fraïche?

Ingrediënten

  • 3 bos verse Raapstelen
  • Scheutje olijfolie
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 groentebouillonblokjes in 1 liter water
  • Vers gemalen peper naar smaak
  • Optioneel: crème fraïche