Raapstelensoep met gekookt ei

Raapstelensoep met gekookt ei

Het recept

Hoe traditioneel wil je Raapstelen eten? Nou, zo... en lekker dat dit is! Kleine kinderen zijn hier ook gek op, terwijl de Raapsteel beslist een pittig, mosterd-achtige smaak heeft. Proberen dus!

Bereidingswijze

  1. Kook 2 eieren bijna hard. Beetje smeuïg past goed!
  2. Smelt de boter in een ruime (jus)pan met dikke bodem. Fruit hierin de ui en bak de aardappeldobbelsteentjes ca. 5 minuten.
  3. Voeg ondertussen de knoflook, Italiaanse kruiden. Regelmatig omscheppen.
  4. Voeg mogelijk ook al wat bouillon toe om aanbakken te voorkomen.
  5. Ontdoe ondertussen de Raapstelen van de wortels en snijd de bossen in grove stukken. Goed wassen (2 á 3 keer) om de mogelijke laatste grond er goed uit te spoelen.
  6. Voeg de Raapstelen samen met de rest van de bouillon toe. Nu doe je ook de bos bladpeterselie erbij.
  7. Ca 10 minuten op middelhoog vuur laten pruttelen en vervolgens met de staafmixer tot een mooie gladde soep mixen. Mogelijk nog wat water erbij en op smaak brengen met vers gemalen peper.
  8. Serveren doe je met de plakjes gekookte ei.

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 groentebouillonblokjes in 1 liter water
  • 2 (grotere) aardappelen, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 3 bos verse Raapstelen
  • 1 bos verse bladpeterselie
  • Vers gemalen peper naar smaak
  • 30 min
  • 4 personen

Ingrediënten

  • Gele Uien 1 kg - normale tot grove maat
  • Italiaanse kruiden - Het Blauwe Huis 20 g
  • Groente Bouillon Blokjes 8 st 8 st
  • Agria - Nieuwe oogst! 1 kg - papieren zak
  • Verse Platte Peterselie 1 bosje - plastic zakje
  • Roomboter - Zuiver Zuivel 250 g
  • Raapstelen 1 bosje - ca. 250 g
  • Gedroogde Knoflook ca. 100 g/st
  • Alouette 1 kg - papieren zak

Keukenkastje

  • Peper zwart gemalen - Het Blauwe Huis 20 g
  • Zeezout in handig strooipotje 250 g