Ouderwets lekker, Raapstelen! Pimp deze stamp naar believen, zie hiervoor de bereidings- en serveertips.
Bereidingswijze
Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen met een snufje zout gaar.
Fruit ondertussen in de olijfolie en honing de fijn gesneden uitjes. Voeg de puntpaprika, geperste knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Paar minuten laten bakken en laten staan.
Ontdoe de Raapstelen van de steeltjes en snijd de bossen in stukken van ca. 2 cm. 2 á 3 keer goed wassen om ze van de laatste grond te verlossen en goed laten uitlekken.
Aardappelen afgieten en samenvoegen met het gebakken mengsel en goed door stampen. Eventueel nog meer op smaak brengen met peper en zout.
Uitgelekte raapstelen toevoegen. Niet meer stampen, maar gewoon goed door scheppen. Zo houden ze hun mooie structuur.
Extra bereiding- en Serveertips:
Meng 3 theelepels Pesto Tricolore door de stamppot, zalig!
Bak met de ui en paprika gerookte spekblokjes mee of
Doe er gerookte zalmfilet doorheen en/of
Serveer met schijfjes verse geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes, zalig!