Raapstelenstamp de Luxe

Raapstelenstamp de Luxe

Omschrijving

Ouderwets lekker, Raapstelen! Pimp deze stamp naar believen, zie hiervoor de bereidings- en serveertips.

Bereidingswijze

  • Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen met een snufje zout gaar.
  • Fruit ondertussen in de olijfolie en honing de fijn gesneden uitjes. Voeg de puntpaprika, geperste knoflook, Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Paar minuten laten bakken en laten staan.
  • Ontdoe de Raapstelen van de steeltjes en snijd de bossen in stukken van ca. 2 cm. 2 á 3 keer goed wassen om ze van de laatste grond te verlossen en goed laten uitlekken.
  • Aardappelen afgieten en samenvoegen met het gebakken mengsel en goed door stampen. Eventueel nog meer op smaak brengen met peper en zout.
  • Uitgelekte raapstelen toevoegen. Niet meer stampen, maar gewoon goed door scheppen. Zo houden ze hun mooie structuur.

    Extra bereiding- en Serveertips:
     
  • Meng 3 theelepels Pesto Tricolore door de stamppot, zalig!
  • Bak met de ui en paprika gerookte spekblokjes mee of
  • Doe er gerookte zalmfilet doorheen en/of
  • Serveer met schijfjes verse geitenkaas en geroosterde pijnboompitjes, zalig!

    Geniet van de lente, geniet van Raapstelen!