Rabarber-Aardbeien Compôte

Rabarber-Aardbeien Compôte

Omschrijving

Een compôte komt altijd goed van pas. Of je nou gaat ontbijten, een taart wil maken of 'Rabarberflappen'. Het is super divers, en kan met vrijwel elk soort fruit gemaakt worden. Ondanks dat rabarber technisch gezien een groente is ;-). Mochten er al verse aardbeien beschikbaar zijn, gebruik deze dan absoluut, in plaats van het Aardbeien Fruitbeleg.

Receptuur: Hjalmar Vogel

Fotografie: Hjalmar Vogel

Bereidingswijze

  1. Was en snij de rabarber in centimeter blokjes
  2. Zet een pan op laag vuur met:
    • 75 ml water
    • 500 g gesneden rabarber
    • 250 g aardbeien (of fruitbeleg)
    • 100 g suiker
    • Merg van 1 vanillestokje
    • Sap van 1 citroen
    • 1 kaneelstokje
  3. Laat het geheel al roerend koken, tot de rabarber zacht is
  4. Verwijder het kaneelstokje en laat het geheel afkoelen

Serveer door de yoghurt, als topping op een taart of je eigen invulling!