Rabarber Meringue taartje

Rabarber Meringue taartje

Omschrijving

Rabarber, ideale seizoenstopper voor het lekkerste toetje! Heel simpel te maken, met een paar ingrediënten. Daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit!

Receptuur & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de rabarber in stukjes en kook in een bodempje water tot het helemaal zacht is. Zeef tot je minstens 250 ml sap hebt.
     
  2. Pureer de gekookte rabarber en zeef tot je 250 ml rabarbersap hebt. De rabarber juicen kan ook.
     
  3. Smelt de boter in een steelpannetje, voeg de suiker, eieren, dooiers, maizena en rabarbersap toe en roer tot een goed gemengde massa. Zet terug op het vuur en breng aan de kook. Laat onder voortdurend roeren indikken tot het een beetje loslaat van de bodem. Schenk de curd in een bakje en laat afkoelen.
     
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaaltje in en verdeel het bladerdeeg erin. Prik gaatjes in de bodem. Bak de bodem 20 minuten. Laat afkoelen.
     
  5. Maak ondertussen het Italiaanse schuim. Doe de suiker met het water in een steelpannetje en verwarm tot een temperatuur van 118 graden.
     
  6. Begin met het kloppen van de eiwitten als de suikersiroop 80 graden is, dan is het tegelijk klaar.
     
  7. Schenk de hete suikersiroop al kloppende in een dun straaltje bij de eiwitten. Blijf kloppen tot het eiwitmengsel kouder is dan 50 graden.
     
  8. Doe de rabarbercurd in de bladerdeegbodem. Schep het eiwtischuim erop en zet even onder de grill of brand af met een crème brulée brander.