Rabarber Romanov

Rabarber Romanov

Omschrijving

Deze rabarber toet is vol. Vol romig van de kwark, ambachtelijke slagroom en bourbon vanille ijs. Maar ook vol fruitig door de aardbeien.

Zo vier je vol het lente seizoen!

Bereidingswijze

  1. Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe de rabarber in een steelpannetje met de wijn en één zakje vanillesuiker en breng aan de kook. Kook op laag vuur tot de rabarber uit elkaar valt.

  2. Pureer de rabarbermoes glad met een staafmixer, laat afkoelen. Snijd de aardbeien in partjes.

  3. Klop de slagroom met de vanillesuiker en kwark tot een stevige room. Schep een paar lepels van de rabarbermoes door de room.

  4. Schep vanille ijs in 4 hoge glazen, verdeel de rabarbermoes, een deel van de aardbeien en de room erover. Verdeel daarop de rest van de aardbeien. Garneer met de munt.

Recept: Wauw factory
Fotografie: Mees