Rabarber Vlierbloesem Cake met Kikkererwtenmeel

Rabarber Vlierbloesem Cake met Kikkererwtenmeel

Omschrijving

Door het gebruik van kikkererwtenmeel is deze cake in principe glutenvrij, maar kan wél sporen bevatten. Dus noemen we 'm zekerheidshalve glutenarm. Dat je 't even weet :-)

Door het gebruik van kikkermeel heeft ie trouwens een heel zacht kruimelige structuur.

Door de Rabarber van tevoren te laten marineren in vlierbloesem siroop en suiker, laat hij alvast wat vocht los, zodat je cake droger blijft tijdens het bakken.

Het vocht dat achterblijft kan je heel goed verwerken in andere zoete gerechten, of bijvoorbeeld door je yoghurt roeren. Een mooie aanvulling op een voorjaarspicknick, of serveer 'm op moeder of vaderdag.

Bereidingswijze

  1. Snijd de rabarber over de lengte in dunnere reepjes. Leg ze in een schaal (je mag ze ook eerst halveren zodat het past) en overgiet met de vlierbloesemsiroop en 2 el suiker. Meng door elkaar en laat een uurtje staan, zo verliest de rabarber al wat vocht, dit scheelt bij het bakken.

  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

  3. Meng de boter en de suiker met een mixer goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een homogene massa. Voeg het kikkererwtenmeel (om mooi fijne meel te krijgen eerst even zeven) en bakpoeder toe en spatel het erdoor. Vet de springvorm in en schep het beslag erin. Schik de rabarberstengels op het beslag, snijd ze eventueel op maat. Als je dit te veel werk vindt, kun je ook gewoon kleine stukjes Rabarber snijden en die bovenop het beslag leggen.  

  4. Bak de cake in 30 minuten goudruin en gaar. Test met een prikker of de cake helemaal droog is.  

  5. Laat wat afkoelen en snijd in punten. Lekker met zure room of vanille ijs....

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory