Rabarber-vlierbloesem cake

Rabarber-vlierbloesem cake
Download pdf

Het recept

Deze cake is glutenvrij door het gebruik van kikkererwtenmeel. Daardoor heeft de cake ook een hele zachte, kruimelige structuur. Door de rabarber van tevoren te marineren in vlierbloesmsiroop en suiker, laat hij alvast wat vocht los, zodat je cake droger blijft tijdens het bakken. Het vocht dat achterblijft kan je heel goed verwerken in andere zoete gerechten, of bijvoorbeeld door je yoghurt roeren.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de rabarber over de lengte in dunnere reepjes. Leg ze in een schaal (je mag ze ook eerst halveren zodat het past) en overgiet met de vlierbloesemsiroop en 2 el suiker. Meng door elkaar en laat een uurtje staan, zo verliest de rabarber al wat vocht, dit scheelt bij het bakken.
     
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
     
  3. Meng de boter en de suiker met een mixer goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en klop tot een homogene massa. Voeg het kikkererwtenmeel (om mooie fijne meel te krijgen eerst even zeven) en bakpoeder toe en spatel het erdoor. Vet de springvorm in en schep het beslag erin. Schik de rabarberstengels op het beslag, snijd ze eventueel op maat. Als je dit te veel werk vind kan je er ook kleine stukjes van maken en die erop doen.  
     
  4. Bak de cake in 30 minuten goudruin en gaar. Test met een prikker of de cake helemaal droog is.  
     
  5. Laat wat afkoelen en snijd in punten. Lekker met zure room of vanille ijs.  

Ingrediënten

  • 250 g Rabarber 
  • 2 el Vlierbloesemsiroop 
  • 2 el suiker 
  • 100 g boter 
  • 100 g suiker 
  • 2 eieren 
  • 100 g kikkererwtenmeel 
  • 1 tl bakpoeder 

Springvorm van 18 cm doorsnee.  *Wil je een gewone cakevorm vullen? Verdubbel dan het recept.  

  • 20 min + 1 uur wachten + 30 min oventijd
  • 8 personen

Ingrediënten