Ragù

Ragù

Omschrijving

Ragù is voor super veel dingen inzetbaar. Of het gaat om als pastasaus, gewoon bij de gebakken aardappels of als lasagne basis. Maak het recept dubbel, en vries vooral een deel in! Super handig om later te gebruiken, of als een keertje spontaan de familie bij je komt eten.

Bereidingswijze

  1. Was en schil de ui, bleekselderij en wortel
  2. Maal deze fijn in een keukenmachine (scheelt 10 minuten werk, met met de hand snijden)
  3. Zet een pan op middelhoog vuur, en bak hier de spekblokjes, rundergehakt en half om half in aan
  4. Na 15 minuten, of als het gehakt volledig bruin is én er geen vocht meer vanaf komt, voeg je de gesneden groenten toe
  5. Ook de laurier en fijngesneden rozemarijn mogen hierbij
  6. Bak wederom tot er zichtbaar geen vocht meer vrij komt, en blus dan af met de rode wijn (of 250 ml bouillon)
  7. Voeg nu de gepelde tomaten toe, en vul de blikken met water, en voeg dit ook toe.
  8. Laat het geheel op een laag vuur, voor TWEE uur doorkoken. Dit zal allemaal ten goede komen van de smaak 
  9. Mocht je tussentijds zien dat de pan droog kookt; giet er dan een beetje water bij (maar hij moet wel zo droog mogelijk worden uiteindelijk)
  10. Haal de laurierblaadjes eruit, en serveer (of bewaar)