Ras el hanout steaks met harissa

Ras el hanout steaks met harissa

Omschrijving

Met dit gerecht breng je Midden-Oosterse sferen op de Barbecue. De hete kolen lenen zich prima voor het zwartblakeren van de paprika en tomaat. En in een pannetje op het rooster kan je ook prima een sausje bereiden. De harissa is trouwens ook super lekker met allerlei anderes soorten vlees.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Wrijf de entrecotes in met de ras el hanout en wat zout. Laat ze op temperatuur komen. 
     
  2. Leg de puntpaprika en trostomaten op een hete bbq (binnen kan het ook direct op een brandende gaspit). Laat ze goed zwartblakeren en doe ze daarna een paar minuten in een plastic zakje om uit te dampen.  
     
  3. Hak ondertussen de knoflook en rode peper in kleine stukjes.  
     
  4. Wrijf het zwarte velletje van de tomaat en paprika af en snijd in stukken. Doe samen met de knoflook, rode peper en de rest van de specerijen in een keukenmachine en mix tot een grove saus. Voeg ruim olijfolie, peper en zout toe.  
     
  5. Bak de entrecotes 2-3 minuten per kant op een hete barbecue mooi rosé. Verwarm ook de harissa nog even op de bbq in een pannetje (of op het gas).  
     
  6. Scheur de sla in stukken en halveer de kerstomaatjes. Snijd de rode ui in plakjes. Meng de sla met de tomaat, komkommer en de dressing. Maak af met versgemalen peper en de verkruimelde feta.