Rijk gevulde Ratatouille (vega)

Rijk gevulde Ratatouille (vega)
Download pdf

Het recept

Valt niets over te zeggen. Oké, traditioneler wordt het niet, smakelijker ook niet overigens; deze verrukkelijke vegan Ratatouille!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
     
  2. Hak de 1,5 kg tomaten, knoflook en ui in grove stukken.
     
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de groenten kort aan. Voeg de paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn toe. Draai het vuur laag en laat de saus 20 minuten pruttelen. 
     
  4. Snijd ondertussen de courgette, aubergine en de 5 overige tomaten in plakjes. Leg ze afwisselend van elkaar in een ovenschaal. 
     
  5. Pureer de tomatensaus glad met een staafmixer. Verdeel over de groenten. Bak de ratatouille in 40 minuten mooi donker en gaar. 
     
  6. Serveer bijvoorbeeld met notenrijst. 

Ingrediënten

  • 1,5 kg (tros)tomaten (voor de saus)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout, peper, olijfolie
  • ½ bos tijm
  • ½ bos rozemarijn
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines 
  • 5 (tros)tomaten
  • 1 bos Platte Peterselie