Ratatouille uit de oven

Ratatouille uit de oven

Omschrijving

Ratatouille kent vele varianten en bereidingswijzen; het web staat er vol mee… Leuk is ook als je zelf lekker aan ‘t ‘prutsen’ gaat er jouw eigen draai aan geeft. Bij deze deel ik graag mijn versie, uit de oven…

Bereidingswijze

  1. Snijd de Aubergine en de Courgette in lengte richting doormidden in plakken van ca. een halve cm.
  2. Wrijf beide kanten van de plakken in met zout en laat even een half uurtje liggen. Hierna dep je het vrij gekomen vocht van de groentes
  3. Snijd de (rode) ui in mooie dunne ringen. De bosui en/of bosknoflook stengels kun je in de lengte richting doormidden snijden.
  4. Knolvenkel ontdoen van het hart onderaan en in mooie dunne lange plakken snijden.
  5. Paprika’s. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Mini Paprika’s, Sweetbite’s, gewone of punt. Als het maar kleurig is! Welke je ook gebruikt, ook deze in mooie dunne reepjes snijden
  6. Voor de Tomaten geldt hetzelfde als voor de Paprika’s; kies verschillende varianten. Vleestomaat en Marmande kun je mooi doormidden snijden, ziet er schitterend uit! Kleine tomaatjes kun je beter halveren.

Marinade

  1. 5 Eetlepels Olijfolie, 2 uitgeperste Citroenen, 1 eetlepel Mosterd, 1 eetlepel Honing, 2 á 3 uitgeperste teentjes knoflook en de kruiden en Peper naar smaak mengen tot een rijke Marinade.

Samenvoegen

  1.  Neem een ruime ovenschaal en meng de groentes met de Marinade er doorheen. Nu 2 uurtjes met folie erop in de koelkast laten marineren, mag ook langer, een nacht bijvoorbeeld.
  2. In ca drie kwartier in een voorverwarmde oven op 180 graden gaar laten worden. Voordat ie de oven in gaat de Geiten of Schapen fêta erover heen brokkelen. Tip: Laat de groentes niet te gaar worden; bite is lekker