Mem’s fluche Reade Bieten slaad

Mem’s fluche Reade Bieten slaad

Omschrijving

Mijn Heit lustte ze niet, maar mem des temeer! Nadat ze alleen overbleef ging ze ze vaker eten; Reade Bieten.

Deze slaad (salade) maakte ik - net als de soep - wekelijks voor haar. Het zoete, frisse en het zure deden haar goed. En omdat ze er meerdere dagen van kon eten, ook ideaal als lunch. 

Eens waren de augurken, zilveruitjes en de kappertjes op, dus in de 'gewone' supermarkt gehaald... wat denk je? Ik proefde gelijk een enorm smaakverschil en dat was niet positief.

Ik schotelde het haar toch voor en wachtte af... zintuiglijk was ze nog haarscherp, dus na één hap kwam er heel direct uit; "is dit nog wel goed?" :-)

Ik maakte - lekker praktisch voor de mantelzorger - de salade vaak met voorgekookte bietjes. Heb je meer tijd, dan maak je 'm natuurlijk nog liever van zachte, verse (bos)bietjes! Hij wordt er dan wel wat minder 'fluch' van :-)

Bereidingswijze

  1. Snijd de bietjes in gelijke stukjes van ca. 2 bij 2 cem en kook in ca. 20 minuten gaar. (als echt haast hebt, neem je gekookte bietjes)

  2. Snijd ondertussen een appel in eveneens stukjes van 2 bij 2 cm.

  3. Als de bietjes gaar zijn, voeg je de appel toe.

  4. Voeg nu de kappertjes, augurken in stukjes gesneden en de zilveruitjes toe.

  5. Meng er vervolgens 1 eetl mayonaise, 1 eetl yoghurt, een snufje kerrie en peper en zout naar smaak doorheen en klaar is je salade!

Tip: Maaltijdsalade van maken? Voeg dan nog 250 g aardappelblokjes toe.