Vegan bijgerecht - Regenboogpeen met Sinaasappelglaze

Vegan bijgerecht - Regenboogpeen met Sinaasappelglaze

Omschrijving

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de wortelen rondom en halveer ze in de lengte. Besprenkel met 1 el olie en bestrooi met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster ze in 30 minuten gaar in de oven.

  3. Maak ondertussen de glaze: rasp de schil van de sinaasappelen en pers het sap uit. Snijd de rode peper in dunne ringen. Doe met de kardemom, balsamico en agaven in een steelpannetje en kook 10 minuten in tot een plakkerige glaze.

  4. Neem de wortelen uit de oven en schep ze om met de helft van de glaze. Verdeel over een serveerschaal, bestrooi met takjes peterselie en geef de rest van de glaze erbij.