Rendang

Rendang

Omschrijving

''De eerste keer dat ik rendang proefde, was ik verkocht. Door het urenlange sudderen gaan de smaken heerlijk in elkaar over, en is het vlees super mals.''

Receptuur: Rineke Dijkinga

Fotografie: Inge Dijkinga / Pixelwerkenzo.nl

Bereidingswijze

  1. Schil en snij de uien en knoflook
  2. Snij het vlees in blokjes (2x2 cm ongeveer)
  3. Zet een (gietijzeren) pan op het vuur, met een eetlepel of 2 kokosolie
  4. Voeg hier de uien aan toe, en fruit deze tot ze glazig zijn
  5. Zodra de uien 'glazig' zijn kun je het vlees toevoegen, samen met de sambal en kurkuma
  6. Bak dit geheel nog 5 minuten al roerend door
  7. Voeg nu de volgende ingrediënten toe:
    • Kokosmelk
    • Bouillonblokje
    • Kokosbloesemsuiker
    • Citroengrasstengel (even kneuzen met de achterkant van een mes)
    • Gemalen Laos
    • Knoflook
    • Gemalen koriander
    • Limoenschil (of djeroek poeroet)
  8. Laat dit geheel voor een paar uur op heel laag vuur door 'pruttelen'
  9. Het gerecht is zo goed als klaar, als je een laagje olie boven op de inhoud van de pan ziet drijven (mocht dit binnen een uur gebeuren, voeg dan even wat water toe)

Serveer met wat basmatirijst, en eventueel wat sperziebonen!