Rijstpap met Bloedsinaasappel (vegan)

Rijstpap met Bloedsinaasappel (vegan)

Omschrijving

Pap is hip, en deze versie is echt een kommetje comfortfood. Warme geurige rijst met specerijen, kokosmelk en frisse bloedsinaasappel. Alles bij elkaar een fijn en voedzaam ontbijtje. Is de pap wat te dik? Voeg dan wat extra sojamelk toe. 

Het recept is vegan, maar is natuurlijk ook prima met 'gewone' melk te maken.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Doe de witte rijst in een pan met de kokosmelk, sojamelk, steranijs en suiker.
     
  2. Halveer de vanillepeul over de lengte schraap het merg eruit. Voeg zowel het merg als de peul toe aan de rijst. Breng de rijst aan de kook en laat op laag vuur 10-15 minuten koken, of tot het meeste van het water is opgenomen. Roer er eventueel extra sojamelk door als de rijst te droog is geworden.
     
  3. Snijd tijdens het koken partjes van de bloedsinaasappel.
     
  4. Verwijder de steranijs en vanillepeul uit de rijstepap en schep de pap in kommetjes. Verdeel de partjes bloedsinaasappel en kokossnippers over de pap en maak af met blaadjes munt.