Risotto met Verse Asperges, Dille en Zachte Geitenkaas (vega)

Risotto met Verse Asperges, Dille en Zachte Geitenkaas (vega)

Omschrijving

Deze lenterisotto is lekker fris én romig. Omdat je de groenten pas op het laatste moment toevoegt, blijven ze ideaal knapperig. Een ideaal bordje eten voor in de tuin, met een wit wijntje erbij. Komt mooi uit! Want die heb je over van het koken :-)

Tip van Marie Sophie: Tuinerwtjes zijn ook heerlijk met risotto, het is nog even wachten op verse... diepvries is een goeie optie. Geen tuinerwten verkrijgbaar? Gebruik dan bijvoorbeeld courgette en/of verse spinazie. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

 1. Snipper de knoflook en sjalotjes fijn.
   
 2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit hierin op middelhoog vuur de knoflook en sjalotten in twee minuten glazig. Voeg de risotto toe en fruit deze al omscheppend 3 minuten mee.
   
 3. Blus af met de witte wijn en breng aan de kook. Draai het vuur laag en voeg steeds als het vocht is opgenomen een nieuwe scheut bouillon toe. Roer regelmatig.
   
 4. Snijd ondertussen de houterige onderkant van de Groene en Witte Asperges af en schil de Witte Asperges. Snijd ze in stukken van zo'n 3 cm. Voeg de groenten toe met de laatste scheut vocht en gaar ze zo'n vier minuten mee. Dit geldt ook voor Tuinerwtjes of de andere genoemde alternatieven.
   
 5. Hak de Dille fijn en voeg de helft toe met de roomboter en breng de Risotto op smaak met zout en peper. Verkruimel als laatste de geitenkaas erover en roer deze erdoor, zodat deze smelt... hmmm...
   
 6. Schep de Risotto in diepe borden en bestrooi met de achtergehouden Dille.