Risotto met Paksoi en home made Crunchy Pindasaus

Risotto met Paksoi en home made Crunchy Pindasaus

Omschrijving

Thuis maken we vaak deze simpele, maar vreselijk lekkere Aziatische wokschotel. Met home made pindasaus van chruncy pindakaas.

Je maakt 'm met kipfilet OF volledig vegan met de vegan kip roerbakreepjes EN/OF geroosterde pinda's, ook ontzettend lekker!

Bereidingswijze

  1. Bereid in groente (of kippenbouillon) voor 4 personen de risotto volgens verpakking.

  2. Parallel aan risotto bereiding (die je regelmatig door roert) ui grof snijden en fruiten in olie in een ruime wok.

Indien je dit gerecht met (vegan)kip wilt bereiden of helemaal zonder (ook lekker!), volg dan eerst onderstaande stap:

  • Kipfilet in reepjes snijden en een paar minuten wokken met 1 theel kerrie, halve theel gemberpoeder en 1 eetl ketjap manis.

  • Liever vegan kipreepjes? Sla dan bovenstaande stap over en doe de kipreepjes direct in de pan, gevolgd door het toevoegen van de Paksoi (zie onder).

  • Helemaal geen (vegan)kip in dit gerecht, voeg dan later tijdens het bereiden (of tijdens het serveren) gezouten pinda's toe. Rooster ze even van te voren in een droge koekenpan. Kan natuurlijk ook in combinatie met (vegan)kip.

Dan gaan we nu weer verder...

  1. Ondertussen snijd je de paksoi in stukken van ca 1 cm breed (blad houd je nog even apart) en wok je een paar minuten tot beetgaar mee.

  2. Nu voeg je 3 eetl crunchy pindakaas, 3 eetl ketjap manis, halve theel gemberpoeder, 1 theel sambal badjak, 2 geperste teentjes knoflook en vervolgens de kokosroom toe.

  3. Op laag vuur door wokken en goed roeren en ondertussen de fijngehakte paksoi bladeren toevoegen. Moet er nog wat water bij? Vast! kijk even hoeveel.

  4. Serveer samen met de risotto, kroepoek en eventueel geroosterde pinda's. Smakelijk!