Rode Biet & Roomkaas Pannenkoekjes met Zalm

Rode Biet & Roomkaas Pannenkoekjes met Zalm

Omschrijving

Een ontbijtje op bed, ik teken ervoor! Wat is er dan beter dan een roze pannenkoekenstapel? Deze hartige pannenkoekjes met biet, roomkaas en gerookte zalm zullen het hart van je grote liefde zeker veroveren, ook al is het geen Valentijn :-) Liever vegetarisch? Vervang dan de zalm en roomkaas voor geitenkaas, walnoten, winterpostelein en honing. Of doe er iets anders lekkers tussen! Wil je ze zoet maken? Laat dan de dragon en peper weg en voeg 1 el suiker toe aan het beslag; heerlijk met jam en roomkaas.  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Pureer 100 gram gekookte biet met de staafmixer en meng met de karnemelk.  
     
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en breek de eieren erboven. Klop samen tot een glad mengsel. Voeg de karnemel toe en roer tot een glad beslag. Breng op smaak met de gedroogde dragon en een snufje zout en peper.  
     
  3. Verwarm een pan op laag vuur en vet in met een klein beetje olie. Schep steeds drie kleine schepjes beslag in de pan en bak ze tot de bovenkant droog begint te worden. Draai ze om en bak de andere kant ook gaar. Als je dit op laag vuur doet worden de pannenkoekjes niet zo bruin en blijven ze dus mooi roze.  
     
  4. Pak twee mooie borden en leg op ieder bord een pannenkoekje. Besmeer met wat roomkaas en leg er wat zalm op, bestrooi met takjes verse dille. Leg er en nog een pannenkoekje op en herhaal dit tot de pannenkoekjes op zijn.  
     
  5. Eindig met takjes dille en de extra blokjes gekookte biet.   
     
  6. Eventueel ook heel lekker met een beetje agavesiroop erbij, gewoon omdat het kan!