Rode Bieten Gazpacho (vegan)

Rode Bieten Gazpacho (vegan)

Omschrijving

Gazpacho is een koude soep die eigenlijk perfect is voor hete dagen, maar ook bij een paas brunch-of lunch of gewoon op een mooie voorjaarse zondag is deze soep heel fijn om te eten. Deze soep heeft een asiatische twist dankzij de shoyu, gember en sesamolie, en dat gaat echt supergoed met de aardse biet en frisse komkommer. Echt een aanrader om eens te proberen.

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode biet, komkommer en avocado en gember in stukken. Doe in een blender (misschien in delen), met de wasabi, shoyu en sesamolie. Schenk het water erbij en blend tot een gladde soep. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met zout en peper.
     
  2. Koel de soep twee uur in de koelkast, je kunt hem ook gelijk eten, maar koud is ie nog lekkerder.
     
  3. Schenk de soep in glaasjes. Snijd de bosui fijn. Verdeel over de glaasjes soep met de kiemen en het sesamzaad.