Rode bieten Tzatziki

Rode bieten Tzatziki

Omschrijving

Dit is een heel lekkere frisse dip, fijn voor de herfst door de rode biet i.p.v. de traditionele tzatziki met komkommer, die toch echt hoog zomers is. Deze gebruik je als dip, maar ook ideaal als smeersel op een crackertje of (stok)broodje. Neem je ‘m ook mee voor de herfst picknick in ’t bos?

Bereidingswijze

  • Kook de bieten gaar, verwijder dan de schil en snijd in grove stukken.
  • Rasp de schil van één sinaasappel, zonder dat het wit mee komt. Wit = bitter en dat wil je niet.
  • Voeg knoflook naar smaak toe, wil je een echte sterke Tzatziki, doe dan 3 tenen. Wil je ook (jonge) kids mee laten eten, minder dan de knoflook of maak iets apart.
  • Overige ingrediënten - behalve de Griekse yoghurt of kwark - toevoegen, en in de keukenmachine mooi fijn maken. In een mooie schaal doen en de Griekse yoghurt of volle kwark toevoegen en goed doorscheppen.
  • Op smaak brengen met vers gemalen peper en eventueel zout.