Rode kool salade met sinaasappel

Rode kool salade met sinaasappel

Omschrijving

Gestoofde rode kool is een klassiek bijgerecht. Maar soms wil je ook wel eens wat anders. Of je wilt niet van één hele kilo rode kool alleen maar een gerecht maken. Dus als je de rode kool halveert, kun je van de andere helft een heerlijke salade maken. Deze wordt door het marineren alleen maar lekkerder!

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalotten in dunne plakjes, in een grote kom met azijn door elkaar scheppen en 5 minuten marineren.
  2. Wel de rozijnen in warm water.
  3. Boen 1 sinaasappel goed schoon en trek met een citroentrekkertje dun sliertjes van de schil of rasp de schil. Snijd van beide sinaasappels de onder en bovenkant af en snijd met het mes langs het vruchtvlees en verwijder de schil. Snijd de sinaasappel in grove stukken.
  4. Breng in een pan een paar liter water aan de kook. Snijd intussen de rode kool in dunne reepjes. Doe de rode kool en rozijnen in een vergiet en schenk het kokende water erover heen. Schep de rode kool goed om. Laat het goed uitlekken en schep de warm rode kool, olie en suiker door de sjalotten. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Laat de salade ca. 30 minuten marineren, schep regelmatig de salade om.

Tip: Serveer de rode kool salade bij varkensvlees of gevogelte, lekker met aardappelpuree.