Rodebiet-Pastinaaksoep met Fêta, Dragon en Hazelnoten (vega)

Rodebiet-Pastinaaksoep met Fêta, Dragon en Hazelnoten (vega)

Omschrijving

Deze soep is romig, donkerrood, hartig en alles wat je wilt tijdens de kortere en koudere dagen. Rode biet en feta zijn natuurlijk een match 'made in heaven', maar als je deze soep vegan wil eten... je gaat 'm niet missen hoor. Voeg dan bijvoorbeeld geroostede hazelnoten toe als alternatief, of sowieso als extra naast de fêta.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Vul je waterkoker of ketel en zet hem aan.
     
  2. Pel de knoflook en ui. Schil de rode biet en pastinaak en snijd in stukken.
     
  3. Doe een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg het anijszaad toe en bak 1 minuut mee. Voeg de biet en pastinaak toe, overgiet met kokend water tot ze net onder staan en voeg de gedoorgde dragon en de bouillon toe.
     
  4. Kook de soep 15 minuten door en pureer hem glad met de staafmixer.
     
  5. Schep de soep in kommen, roer er per kom 1 el pesto door en verbrokkel de feta en/of de hazelnoten (eerst even fijn hakken en droog roosteren in de koekenpan) erboven. Serveer met de groentechips.