Rodelika soep met sinaasappel en gember in kokosolie

Rodelika soep met sinaasappel en gember in kokosolie

Omschrijving

Je komt hier nogal eens een soepje tegen, niet toevallig; ben er gek op, zeker in de winter! Lekker verwarmend en bedenk eens een groente of je kunt er soep van maken… gepland... of ongepland... Zeker met kids aan tafel is het een heel goede manier om via zelf gemaakte groentesoep veel vitamines binnen te krijgen. Zo leren ze op een makkelijk 'inneembare' manier veel verschillende smaken kennen en als ze een groente niet lusten, maak je er soep van met een net iets andere twist en viola… succes verzekerd! Deze soep hebben we afgelopen weekend gegeten tijdens een vrienden diner… erg geslaagd!

De smaken van sinaasappel, gember en kokos passen ontzettend goed bij elkaar. Bak het, samen met de gedroogde tijm en rozemarijn in het begin al mee… je hele huis is in no time doordrongen van dit verleidelijke aroma. De soep is heerlijk verwarmend en 100% plantaardig te maken. Houd je van ‘dier’, dan bak je gewoon in roomboter en voeg je kippen of runderbouillon toe, ook heerlijk!

Bereidingswijze

  1. Fruit in twee eetlepels kokosolie de uien aan totdat ze mooi glazig zijn, niet bruin.
     
  2. Voeg nu de platgeslagen knoflook, tijm en rozemarijn, de geraspte sinaasappelschil en de gember toe. Op matig vuur even lekker door laten bakken. Voeg nu ook het bouillon blokje al toe.
     
  3. Snijd ondertussen de wortel in niet al te grote stukken en bak ze ook even mee. Mocht het wat droog in de pan worden, voeg dan eventueel wat (olijf)olie toe.
     
  4. Na ca 5 minuten bakken, ca 0,75 liter water toevoegen en 20 minuten zachtjes door laten koken.
     
  5. De soep glad staafmixen en de gewenste dikte checken; eventueel nog wat water toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.
     
  6. Proef je de sinaasappel, gember en kokos mooi in balans? Of heeft het nog een beetje nodig van of het een of het ander? Dit is het moment om nog wat van het gewenste toe te voegen.
     
  7. Laat de soep na het op smaak brengen nog 5 a 10 minuten zachtjes doorkoken.