Omschrijving
Steaks, maar dan van feestelijke Romanesco kool. Met bieten parelcouscous, hazelnoten en fêta.
En prachtig diner bomvol kleur én vitamines!
Steaks, maar dan van feestelijke Romanesco kool. Met bieten parelcouscous, hazelnoten en fêta.
En prachtig diner bomvol kleur én vitamines!
Snijd de romanesco's door en snijd 2 mooie plakken van ca. 3 cm hoog. (Bewaar de overige roosjes romanesco voor een andere maaltijd).
Kwast de steaks in met olijfolie en bestrooi/wrijf ze in met de ras el hanout kruiden. Bak ze op middelhoog vuur in ca. 7 minuten per kant goudbruin gaar.
Schil de bieten en snijd in kleine blokjes en doe samen met de parelcouscous in een pan en breng aan de kook. Kook volgens de kooktijd op de verpakking van de couscous gaar. Giet af en laat uitstomen.
Snipper de rode ui en voeg samen met citroensap én rasp toe aan de parelcouscous. Scheur de blaadjes van de munt en schep erdoor.
Bestrooi de romanesco steaks en de salade met hazelnoten. Verkruimel tenslotte de feta over de salade. Garneer met extra munt.
Recept en fotografie: Kruimel