Omschrijving
Quinoa is perfect voor vegans en vega’s, omdat het een compleet eiwit en veel magnesium (spieren) bevat. Het bevat ook veel foliumzuur (goed voor je hoofd), ijzer (tegen vermoeidheid), vitamine B1 en B2 (goed voor je hart, huid en ogen) en deze Hollandse volkoren variant is ook nog eens rijk aan vezels (goed voor je darmen, je bloedvaten en je suikerspiegel). Een aanrader dus om het in je ontbijtjes, lunchsalades en als vervanger voor pasta en rijst te gebruiken.
Ik maakte voor jullie een stoofpotje met quinoa. De pompoen, uien en aardappelen komen ook van onze bodem dus qua duurzaamheid zit het wel goed met dit gerecht. Het is makkelijk om te maken, let er alleen wel op dat je de cashewnoten een paar uur van te voren in de week zet. Ben je het nou écht vergeten, dan kun je altijd nog de superspeed methode toepassen. Overgiet de noten met kokend water en laat ze 30 minuten weken.
Zie hier het originele recept