Romige Cashew-Pompoenstoofpot met Quinoa

Romige Cashew-Pompoenstoofpot met Quinoa

Omschrijving

Quinoa is perfect voor vegans en vega’s, omdat het een compleet eiwit en veel magnesium (spieren) bevat. Het bevat ook veel foliumzuur (goed voor je hoofd), ijzer (tegen vermoeidheid), vitamine B1 en B2 (goed voor je hart, huid en ogen) en deze Hollandse volkoren variant is ook nog eens rijk aan vezels (goed voor je darmen, je bloedvaten en je suikerspiegel). Een aanrader dus om het in je ontbijtjes, lunchsalades en als vervanger voor pasta en rijst te gebruiken.

Ik maakte voor jullie een stoofpotje met quinoa. De pompoen, uien en aardappelen komen ook van onze bodem dus qua duurzaamheid zit het wel goed met dit gerecht. Het is makkelijk om te maken, let er alleen wel op dat je de cashewnoten een paar uur van te voren in de week zet. Ben je het nou écht vergeten, dan kun je altijd nog de superspeed methode toepassen. Overgiet de noten met kokend water en laat ze 30 minuten weken.

 

Zie hier het originele recept
 

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de saus door de groentenbouillon, cashewnoten, tomatenpuree en tamari te blenden in een blender.
  3. Verwarm in een grote pan de kokosolie en fruit de rode ui en knoflook ongeveer 4 minuten op zacht vuur.
  4. Voeg de aardappelen, pompoen, zongedroogde tomaten en rozemarijn toe en bak 1 minuut mee.
  5. Voeg nu de saus toe.
  6. De saus moet alle groenten bedekken. Als dit niet zo is kun je nog een beetje extra bouillon toevoegen.
  7. Laat de stoofpot in 30 minuten garen.

Serveer de stoofpot met de quinoa & verse kruiden.