Romige Kippensoep met Wintergroente

Romige Kippensoep met Wintergroente

Omschrijving

Deze soep is snel klaar en zit vol verschillende texturen. Een fijne variatie, omdat de groenten in dit seizoen toch vooral vragen om pureesoepen. De kip geeft een hartige smaak en de bonen maken de soep lekker voedzaam. Deze soep is trouwens ideaal om restjes groenten in te verwerken, want bieten en andere kolen kunnen ook prima! 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in halve ringen en snipper de knoflook. Schil de winterwortel en snijd in dunne plakjes.
     
  2. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
     
  3. Voeg de kippendij in het geheel toe met de helft van de tijm en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout. Doe dan de winterwortel erbij. Voeg de kippenbouillonblokjes toe samen met 1,5 liter kokend water en de boerenkool. Roer goed door en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes te koken. Haal na 15 minuten de kippendijtjes eruit en snijd ze in stukjes spoel de witte bonen schoon. Doe ze terug in de soep samen met de witte bonen. Roer vlak voor het serveren de room door de soep. Schep de soep in kommen en schaaf er wat parmezaan boven.
     
  4. Lekker met brood en kruidenkaas, maar ook al zeer voedzaam als maaltijdsoep.