Romige Palmkool met gegrilde Entrecote

Romige Palmkool met gegrilde Entrecote

Omschrijving

Op z'n tijd mag een goed stuk vlees niet ontbreken. Deze pasta staat zo op tafel maar is wel verfijnd genoeg voor het weekend. Ideaal voor een relaxte zaterdag bomvol leuke dingen. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Kook de tagliatelle twee minuten minder dan de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan met een scheut olijfolie. Roer even goed door en laat staan.
     
  2. Snipper de knoflook en snijd de ui in partjes. Snijd de palmkool in reepjes.
     
  3. Verhit olie in een grote koekenpan of wok en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg de palmkool en de tomaatjes toe en roerbak vijf minuten tot het geslonken is.
     
  4. Dep de entrecotes droog en wrijf ze in met zout en peper. Verhit olie in een pan en bak de entrecotes op hoog vuur 2 minuten per kant voor medium-rare. Voeg in de laatste minuut de boter toe. Mocht je je vlees minder rood willen hebben, draai dan het vuur laag en bak nog 2 minuten voor medium. Neem het vlees uit de pan en leg het in aluminiumfolie te rusten.
     
  5. Blus de groenten af met de witte wijn en voeg de crème fraîche toe. Roer tot een saus. Voeg de tagliatelle toe en laat nog drie minuten inkoken.
     
  6. Verdeel de pasta over de borden. Snijd de entrecote in plakjes en serveer ze op de pasta.