Omschrijving
Deze zalig romige soep vol groene smaak- en vitaminebommetjes kan eigenlijk het hele jaar door.
In dit recept gebruik ik room en oude kaas, maar je maakt deze soep heel makkelijk vegan door deze te vervangen door plantaardige room en een lepeltje edelgistvlokken.
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen en was goed.
Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit hierin de aardappelen en prei in drie minuten aan. Voeg de broccoli (of bimi), de helft van de peterselie en de knoflook toe, bak nog twee minuten mee. Voeg 1 liter water toe met de bouillonblokjes en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten koken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd repen van het brood, besprenkel met 3 eetlepels olijfolie, de Italiaanse kruiden, het knoflookpoeder en een snufje zout.
Rooster de repen brood in 10 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Snijd de radijsjes in partjes.
Pureer de soep met een staafmixer en roer de (plantaardige)room en de kaas (of edelgistvlokken) erdoor.
Schep in kommen en garneer met een scheutje olijfolie, de radijsjes en de rest van de peterselie. Geef de reepjes brood erbij om te dippen.
Receptuur & koken: Kruimel.