Romige venkelsoep van Reggy en Dianne

Romige venkelsoep van Reggy en Dianne

Omschrijving

Een must-try voor elke soepliefhebber. Reggy en Dianne staan aan de voet van Warmonderhof, als tuinder was Reggy wel twintig jaar betrokken bij deze opleiding voor bio-dynamisch tuinders. En nog altijd levert Warmonderhof de tuinders én producten van de toekomst! Hoog tijd om Reggy te eren met deze soep dus. Zijn eigen inzending :-) Lekker to the point!

Bereidingswijze

  1. Aardappelen in stukjes snijden, venkel in reepjes daarna ook in stukjes.
     
  2. Boter in middel grote pan verwarmen en venkel toevoegen. Afgedekt onder af en toe roeren op laag vuur 10 min. smoren. Venkel niet laten verkleuren.
     
  3. Aardappels en bouillon ook toevoegen en roerend aan de kook brengen. Daarna het vuur temperen. Afgedekt 10 min koken tot alles net gaar is.
     
  4. Met zout en versgemalen peper op smaak brengen.
     
  5. Van het vuur nemen en af laten koelen.
     
  6. Mengsel in de keuken machine doen, kaas toevoegen en vervolgens mooi glad mixen. (kan ook met een staafmixer)
     
  7. Soep in de pan terug doen, verse bieslook en/of peterselie toevoegen en al roerend aan het kookpunt brengen, maar niet meer laten koken.