Rosé Sangria met Zomerfruit

Rosé Sangria met Zomerfruit

Omschrijving

Normaal kleurt Sangria donker door de Riojawijn, maar deze frisse, fruitige versie met Rosé is extra lekker op een warme zomeravond. Door de lichtere kleur zie je het fruit mooi zitten en door de vlierbessen frisdrank wordt hij extra verfrissend om te drinken.
Je kunt er allerlei mooi zomerfruit in kwijt.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Giet de wijn in een grote kan.
     
  2. Snijd de citroen in plakjes. Halveer de aardbeien  en framboos-aardbeien en haal het kroontje eraf. Haal de besjes van de steel.
     
  3. Doe het fruit in de wijn, zet minstens 1 uur in de koelkast, zo wordt het lekker koud en trekken de smaken goed in.
     
  4. Giet voor het serveren de vlierbessen frisdrank erbij. Roer goed en voeg lekker veel ijs toe.
     
  5. Schenk de Sangria uit in mooie glazen en zorg ervoor dat er steeds wat ijs en fruit mee komt.
     
  6. Serveertip: Lekker bij de tapas!