Runderfond van Schenkel

Runderfond van Schenkel

Omschrijving

Zelf bouillon maken van groentenrestjes en runderschenkel uit het Gasconne vleespakket. Deze heerlijke 'fond' gebruik je als basis voor jouw eigen soepen, sauzen en stoofgerechten.

Dit recept is goed voor 750 ml geconcertreerde fond.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een soeppan en bak hierin de schenkel aan beide kanten goed bruin.
     
  2. Voeg de groenteschillen toe en bak kort mee, voeg ook de zout, peper en laurier toe.
     
  3. Overgiet het geheel met 2,5 liter kokend water. Breng tegen de kook aan en laat twee uur op laag vuur trekken.
     
  4. Zeef de groenten en schenkel uit de bouillon, snijd het vlees in kleine blokjes en doe terug in de soep. Kook in tot er ongeveer 750 ml over is.
     
  5. Gebruik de fond als basis voor soepen, sauzen en stoofgerechten.