Salade met knapperige Granola-topping (vegan)

Salade met knapperige Granola-topping (vegan)

Omschrijving

Een krokante en kruidige notentopping voor op je salade is zo gemaakt. Dat zie je in dit recept. Ik maakte hem met Ras en Hanout, maar je zou ook andere kruiden naar wens kunnen gebruiken. Tip: als je een dubbele hoeveelheid maakt, heb je gelijk een voorraadje voor je volgende salade. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een pannetje water op het vuur voor de sperziebonen.
     
  2. Bekleed een bakplaatje met bakpapier en schep de havervlokken en notenmix hierop. Verdeel de agavesiroop, olijfolie en Ras en Hanout erover en breng op smaak met wat peper en zout. Meng het geheel door elkaar en rooster in 10 à 15 minuten goudbruin en krokant in de oven.
     
  3. Haal de sperziebonen af. Ik vind het mooi om ze lang te laten, maar je zou ze eventueel nog even door kunnen snijden. Kook ze in 5 minuten beetgaar in het kokende water.
     
  4. Snijd de gele courgette met een kaasschaaf in dunne plakjes, snijd de rode ui in reepjes, de radijsjes in kwartjes en halveer de sunnies.
     
  5. Giet de sperziebonen af en spoel ze koud.
     
  6. Meng de bonen met de rest van de gesneden groenten en de verras me sla en breng op smaak met peper en zout. Leg op een schaal.
     
  7. Doe voor de dressing de peterselie in de keukenmachine met de knoflook, het sap en de rasp van de citroen, en een flinke scheut olijfolie. Maal tot een pesto-achtige dikte. Voeg eventueel meer olijfolie toe om de dressing wat vloeibaarder te maken. Breng op smaak met peper en zout.
     
  8. Bestrooi de salade met de granola en de dressing.