Omschrijving
Raapstelen zijn er maar kort, dus geniet er van zolang ze er zijn. De WAUW! Factory heeft het moment gepakt om de raapstelen te verwerken in een fris-zomerse (of een warme lente) salade!
Receptuur: WAUW! Factory
Fotografie: WAUW! Factory
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de aardappels in halfjes of in partjes.
- Kook de aardappels 10 minuten voor in gezouten water.
- Verdeel ze over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en zout en takjes tijm.
- Crush de aardappelpartjes met een vork of een pan voor ze de oven in gaan. Zo worden ze extra krokant.
- Bak de aardappelpartjes in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen voor ze in de salade gaan.
- Doe voor de citroenmayonaise alle ingrediënten behalve de olie in een kom. Zet de staafmixer erop en mix tot een egale massa.
- Voeg dan al mixende de olie in een dun straaltje toe tot de mayo de gewenste dikte heeft. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Scheur de eikenbladsla en raapstelen in de gewenste grootte voor de salade en doe in een grote kom.
- Snijd de rode ui in dunne ringen en meng ook deze door de sla.
- Verdeel de lauwe geroosterde aardappeltjes over de salade samen met de tuinkers en klodders citroenmayonaise.
Hussel door elkaar vlak voor het eten.