Salade van bloemkool, hazelnoten en rode druiven

Salade van bloemkool, hazelnoten en rode druiven

Omschrijving

Een frisse herfstsalade met noten en vruchten.        

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Doe de bloemkool roosjes, de helft van de raapzaadolie, zout en peper in een kom. Roer zodat alles goed gemengd wordt.
  3. Spreid de inhoud van de kom uit op een bakplaat en schuif de bakplaat in de oven voor 20 tot 25 minuten.
  4. Halverwege de tijd hussel je de bloemkool roosjes een keer om. Haal de bakplaat uit de oven en laat de bloemkool afkoelen.
  5. Maak de dressing met de overgebleven olie, azijn, mosterd, honing en zout.
  6. Roer de rozijnen erdoor en laat minstens 10 minuten staan.
  7. Vlak voor het opdienen meng je de bloemkool roosjes met de druiven, hazelnoten, kaas, peterselie en dressing.