Samosa's à la Hofweb

Samosa's à la Hofweb

Omschrijving

Toen ik dit recept ging testen bleek ik nog best wel wat vulling over te hebben. Dit is ook erg lekker in een piadina of op een pitabroodje. Door het pizzadeeg iets uit te rekken wordt het velletje van de pakketjes mooi dun, maar let op dat het niet gaat scheuren.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
     
  2. Snijd de groenten in kleine blokjes. Verhut een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de groenten aan met de specerijen. Bak ze zo'n 4 minuten, tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree en kokosroom toe en bak mee tot alles goed gemengd is.
     
  3. Snijd vierkantjes van het pizzadeeg. Rek ze iets uit en schep op ieder vierkantje een lepel vulling. Vouw de puntjes naar binnen en druk aan.
     
  4. Bak de samosa's in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.