Chipolata met (Satsuma) Mandarijnen

Chipolata met (Satsuma) Mandarijnen

Omschrijving

Heerlijk mediterrane klassieker, door Marie-Sophie afgestemd op de unieke Satsuma Mandarijnen.

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de mandarijnen, houd de mandarijnen apart voor later.
     
  2. Snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap het merg eruit. Doe de satsumaschil en het merg met de amandelmelk in een steelpannetje en breng tegen de kook aan. Laat 10 minuten trekken.
     
  3. Hak ondertussen de bitterkoekjes grof en pel de satsuma, maak de partjes los. Besprenkel de bitterkoekjes eventueel met wat amandellikeur. Dit hoeft niet per se.
     
  4. Scheid de eieren. Klop het eiwit in een mixer met de helft van de suiker stijf. Roer de dooiers los met de andere helft van de suiker. Giet hier wat van de melk bij en roer het los. Voeg ook de agaranta hieraan toe. Doe het mengsel al roerende in de pan bij de rest en laat 2 minuten koken, het zou dikker moeten beginnen te worden. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen, roer regelmatig. Het beste gaat dit door de pan in een kom koud water te zetten. Schep 1/3e van de eiwitten door het mengsel en roer goed. Voeg dan de rest van de eiwitten toe en spatel het er snel en luchtig door. Doe als laatste de bitterkoekjes en satsumapartjes erbij.
     
  5. Spoel een puddingvorm om en schep het mengsel erin. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer de pudding evt. met extra partjes satsuma.