Simpele Kwarktaart met Satsuma Mandarijnen

Simpele Kwarktaart met Satsuma Mandarijnen

Omschrijving

Een simpel te maken, heerlijk fris-zure kwarktaart met heerlijke bodem!

Recept en foto: Lambertus

Bereidingswijze

  1. Smelt de roomboter in een pannetje.
     
  2. Ondertussen maal of stamp je anderhalve zak koekjes fijn en meng de gesmolten boter er goed doorheen.
     
  3. Vet de bodem van de springvorm in met wat boter en verdeel het koekjesmengsel. Druk dit mengsel aan met de achterkant van een lepel, tot een egaal oppervlak. Zet in de koelkast om op te laten stijven tot een mooie harde koek.
     
  4. Pers een halve liter satsumasap en mix hier 1 zakje Agar agar door, breng aan de kook. Even zachtjes door laten koken en laten afkoelen. Na ca. een half uur zal het sap beginnen op te stijven.
     
  5. Klopt de slagroom met de suiker en vanillepoeder goed stijf en meng met de kwark, zet in de koelkast. Als het sap begint in te dikken en bijna is afgekoeld meng je dit met een garde met het kwark-slagroom mengsel.
     
  6. Verdeel het mengsel egaal over de taartbodem en zet in de koelkast om verder op te laten stijven. Laat minimaal een halve dag in de koelkast rusten.
     
  7. Garneer met verse partjes satsuma.