Marmelade van Satsuma Mandarijnen

Marmelade van Satsuma Mandarijnen

Omschrijving

Hoe makkelijk wil je het jezelf maken? Slechts twee ingrediënten voor deze Satsuma marmelade. Eigenlijk mag het geen marmelade heten, want dat maak je heel anders, maar door de Satsuma in dunne plakjes te snijden en de schil eraan te laten krijg je wel een lekkere, bittere jam die veel weg heeft van marmelade. En ja, er gaat veel suiker in, maar dat heb je wel nodig als tegenhanger voor de bittere smaken die de schil afgeeft. 

Good voor ca 400 g Marmelade

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteindes van de satsuma en halveer ze. Snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een steelpannetje. Voeg de suiker toe, roer goed door en laat op laag vuur een uur pruttelen, tot het mooi ingedikt is. Doe de jam in een steriele pot, draai het deksel erop en laat op de kop afkoelen.
     
  2. Eet de marmelade bijvoorbeeld op toast met een goeie lik roomboter.