Mari Maris' Schorseneren en Spinazie met een krokant korstje

Mari Maris' Schorseneren en Spinazie met een krokant korstje

Omschrijving

Schorseneren. Nee, 't klinkt niet aantrekkelijk. Maar niets is minder waar! En al helemaal lekker met kraakverse spinazie. Mari Maris weet namelijk precies wat ze met groentes doet. Probeer én proef maar.

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze in ca. 15 tot 20 minuten gaar. (tussendoor even prikken met een vork om te voelen of ze gaar zijn). Giet de aardappels af en stamp ze fijn met ca. 1,6 dl melk, een klont boter, 2 (geperste)tenen knoflook en 1 tl gladde mosterd.

  2. Was de spinazie goed en snijd deze fijn,

  3. Snijd de ui in smalle partjes

  4. Schil de schorseneren met een dunschiller (ja ja, even een klein klusje :-)) en snijd in schuine plakjes van ca. 5 mm.

  5. Hak de hazelnoten grof.

  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  7. Meng de 1 volle el grove mosterd door de puree en schep een laag van 2 centimeter in een beboterde ovenschaal. Verdeel de helft van de spinazie, ui en knoflook erover + peper en zout. Dek af met een laag puree, spinazie, schorseneren en hazelnoten over + peper en zout.

  8. Verdeel de helft van de resterende puree erover. Bedek met de laatste spinazie, ui, knoflook, peper en zout. Strijk de laatste puree erover.

  9. Strooi er broodkruim (of paneermeel) en vlokjes boter over en zet zo’n 30 minuten in een oven tot de korst goudbruin en krokant is.

Recept: Mari Maris
Foodstyling: Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart