Knolselderij-Witlofsoep met Uiencompote (vegan)

Knolselderij-Witlofsoep met Uiencompote (vegan)

Omschrijving

Deze soep is een heel makkelijk voorgerecht voor als je veel mensen te eten krijgt. Je kunt alles makkelijk de dag van tevoren al maken, dan hoef je het bij je diner alleen nog maar op te warmen. Houd je van wat pit in je soep? Maak hem dan af met een flinke lepel mosterd. 

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: Mees van den Ekart
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
     
  2. Snijd het kontje van de witlof en hak in ringetjes.
     
  3. Doe de knolselderij en de witlof in een pan met zoveel water dat het net onder staat. Voeg de kardemom, mierikswortel en bouillon toe en breng aan de kook.
     
  4. Snijd het loof van de knolselderij fijn en kook ook mee. Breng op smaak met peper en zout en laat 25 minuten op laag vuur doorkoken.
     
  5. Schil de uien en snijd in ringen. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit een scheut olijfolie in de pan en fruit hierin de uien en knoflook aan.
     
  6. Zet het vuur zacht en bak de uien met de tijm 10 minuten tot ze bruin en zacht zijn. Draai het vuur hoger en blus af met de agave, azijn en witte wijn. Laat inkoken tot een stroperige massa en breng op smaak met peper en zout. Bewaar tot gebruik in een potje.
     
  7. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
     
  8. Schep in kommen en serveer met de uiencompote en de peterselie.