Aziatische Regenboogpeen met Broccoli blad Salade en Kokosrijst

Aziatische Regenboogpeen met Broccoli blad Salade en Kokosrijst

Omschrijving

Hollands vitaminefeestje, maar dan met een heel fijne Aziatische twist!

Neem de in kokosmelk klaar gemaakte rijst met broccoli alleen al, zalig is die!

Maar ook de regenboogpenen met gember en sesam, zo verkwikkend!

De salade is van gele courgette en broccoliblad. Broccoliblad is winterhard zit bomvol vitamines.

Bereidingswijze

  1. Schil of schrob de regenboog wortelen, snijd in lengte richting in kwarten en kook ze in 10 - 15 minuten beetgaar.

  2. Hak de broccoli fijn.

  3. Doe de rijst met de kokosmelk en een half blik water (200 ml) in een pan en breng aan de kook, laat de rijst koken tot al het vocht is opgenomen, schep de fijngehakte broccoli erdoor en laat de rijst 10 minuten nastomen.

  4. Snijd de courgette in dunne linten en maak samen met het broccoli blad aan met de citroensap, olijfolie, zout, chilivlokken en pompoenpitten.

  5. Doe de agave, sojasaus, gemberpoeder, sesamzaad en sesamolie in een koekenpan en laat iets inkoken totdat het gaat borrelen. Doe de gekookte wortelen erbij en bak al omscheppend vijf minuten, tot de saus sticky wordt.

  6. Schep de wortelen op een bord en geef de salade en kokos rijst erbij.

Recept en fotografie: Kruimel