Shakshuka met spinazie (vega)

Shakshuka met spinazie (vega)

Omschrijving

Spinazie is een heel veelzijdige groente die super combineert met ei. Dat komt helemaal tot z'n recht in dit lunchgerechtje. Omdat je de spinazie bakt houd ie wat meer structuur en doordat je je ei bakt in een kuiltje garen het wit en de dooier beiden mooi langzaam en blijven ze lekker zacht. Ook andere groenten die mooi zacht bakken doen het goed in dit gerecht. Denk bijvoorbeeld aan courgette en aubergine, snijbiet of klassiek; met tomaatjes!

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
     
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een grote koekenpan (met passende deksel) en fruit hierin op laag vuur de ui en knoflook aan.
     
  3. Snijd de paprika in repjes en voeg toe. Bak vijf minuten mee tot de groenten zacht zijn. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken. Bak het geheel op laag vuur tot alle groenten zacht zijn.
     
  4. Maak vier kuiltjes in het groentemengsel en breek boven ieder kuiltje een ei. Bestrooi met zout en peper en bak het ei, met de deksel op de pan, in 5 minuten gaar, maar de dooier nog niet hard.
     
  5. Schep de shakshuka op borden en serveer met een Zonnelied (afbak) breekbrood en boter.