Shoarmaspiesjes

Shoarmaspiesjes

Omschrijving

Natuurlijk, je kunt de knoflooksaus heel gemakkelijk zelf maken, maar zo'n flesje op tafel is ook wel eens makkelijk; BBQ'en mag ook makkelijk zijn namelijk :-) Marineer het vlees minimaal 1 uur in de koelkast. Een nacht van de tevoren is helemaal perfect!

Recept & Fotografie: Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Meng de shoarmakruiden met de zonnebloemolie.
     
  2. Snijd het bot van de karbonades en snijd het vlees in blokjes van 3 bij 3 cm. Snijd de paprika ook in blokjes van 3 bij 3 cm en ui en venkel in parten.
     
  3. Doe de groenten en het vlees bij de marinade en schep om. Laat een uur trekken in de koelkast. Week ondertussen de spiesjes in water.
     
  4. Rijg het vlees en de groenten om en om aan de spiesjes. BBQ de spiesjes tot ze goudbruin en gaar zijn. Grill ook de pitabroodjes 1-2 minuten op de BBQ.
     
  5. Haal het vlees van de spiesjes af en doe tussen het broodje of eet het broodje er los bij. Lekker met knoflooksaus!