Pasen '24: Yvette's Sinaasappel Yoghurt Taart

Pasen '24: Yvette's Sinaasappel Yoghurt Taart

Omschrijving

Bereidingswijze

De yoghurtcrème

  • 200 ml Griekse yoghurt

  • 2 eetl boter, op kamertemperatuur

  • fijngeraspte schil van 1 biologische sinaasappel

  • 1 theel vanille-extract

  • snuf zout

  • 75 g poedersuiker

Maak de yoghurtcrème

  1. Maak eerst de yoghurtcrème. Giet de yoghurt in een theedoek die in een zeef ligt en zet de zeef op een kom. Laat zeker 4 uur in de koelkast uithangen.

  2. Schep de hangop in een beslagkom en voeg de boter, sinaasappelrasp, het vanille-extract en wat zout toe. Klop dan de poedersuiker erdoor tot een luchtige crème. Zet in de koelkast.

Voor de cake

  • 125 g bloem

  • 100 g suiker

  • 1 theel bakpoeder

  • snuf zout

  • 200 ml Griekse yoghurt

  • 50 ml plantaardige olie, plus extra

  • fijngeraspte schil en sap van 1 biologische sinaasappel

  • 1 ei

  • ½ theel vanille-extract

  • schijfjes van 1 sinaasappel

Maak de cake

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Vet een springvorm met een doorsnede van 20 centimeter in.

  2. Zeef de bloem, suiker, het bakpoeder en zout boven een kom. Meng de yoghurt, olie, sinaasappelrasp en het -sap, ei en vanille-extract in een andere kom. Giet het yoghurtmengsel bij de droge bestanddelen en meng kort tot een egaal beslag.

  3. Giet in de springvorm en bak tot de cake goudbruin is, ongeveer 25 minuten. Laat hem afkoelen op een rooster.

Besmeer nu de cake met de yoghurtcrème en versier met schijfjes sinaasappel.

Recept: Yvette van Boven
Koken en Fotografie: Kruimel.