Skitaart

Skitaart

Omschrijving

Eigenlijk een heel simpel taartje, maar helemaal leuk voor de winterspelen. Met het eiwitschuim maak je je eigen skipiste, die je garneert met denneboompjes van rozemarijn. Echt een gebakje waar Nicolien Sauerenbreij jaloers op zou zijn!  

Receptuur & koken: Marie-Sophie
Fotografie: David
Grafische bewerking: Emiel
Samen zijn zij Wauw Factory

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.  
     
  2. Schil de peren en snijd in blokjes, meng ze met de suiker en laat 15 minuten staan, op deze manier wordt er vocht onttrokken aan de peertjes. 
     
  3. Vet een bakvorm in met boter en bekleed met het bladerdeeg, snijd op maat als er te veel deeg is, laat 2 cm overhangen en druk dat losjes bij elkaar. Prik gaatjes in de bodem en bekleed met bakpapier. Vul de vorm met een blinde vulling (ik gebruik hiervoor gedroogde bonen) en bak 10 minuten met de blinde vulling. Haal het bakpapier met de vulling uit de taartvorm en bak nog vijf minuten. Giet het vocht van de peertjes af en dep goed droog met keukenpapier.  
     
  4. Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden.  Doe de peertjes in de deegvorm, zet in de oven en bak in 20 minuten zacht en gaar. Laat helemaal afkoelen.  
     
  5. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. 
     
  6. Scheid de eieren, doe de eiwitten met de suiker en citroen in een kom en klop tot je stijve pieken krijgt. Spatel het eiwitschuim over de taart, zet onder de grill tot het schuim her en der bruin begint te kleuren. Dit duurt tussen de 2 en 5 minuten.  
     
  7. Garneer de taart met takjes rozemarijn als denneboompjes, en klaar is je skipiste!