Slow Cooking: Vegan Linzencurry uit de Ecostoof

Slow Cooking: Vegan Linzencurry uit de Ecostoof

Omschrijving

Slow cooking made easy: dat is de Ecostoof in een notendop! Zonder energie te verbruiken, maak je met deze moderne variant van een hooikist de lekkerste gerechten klaar, terwijl jij tijd hebt voor iets anders :-) Smaken krijgen heerlijk de tijd om in je gerecht te trekken, en een optimale garing van peulvruchten, aardappels en bijv. granen wordt op een eenvoudige manier bereikt. Op tijd beginnen, dat wel - maar aanbranden en kookwekkertjes zetten, dat hoort met de Ecostoof echt tot het verleden.

Deze kruidige Indiase Linzencurry met amandelschaafsel (vegan!) is onze eerste kennismaking met de Ecostoof: een smakelijk succes.

Bestel een Eco-Stoof >>

Recept: Iris van de Graaf, www.ecostoof.nl. Op de site ook meer recepttips met de Ecostoof.

Koken en Fotografie: Marie Sophie en Mees van Wauw Factory

Bereidingswijze

  1. Verhit in de koekenpan of wok 2 eetlepels olie en fruit de ui
.
     
  2. Voeg de wortel en de kruiden (behalve de koriander) toe en bak 5 minuten al roerende mee
.
     
  3. Voeg de tomaten en de rode linzen met 3 dl water aan het gerecht toe tot de linzen net onder staan.
     
  4.  Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

     
  5. Voeg de kokosmelk toe
 en breng het geheel weer aan de kook, zet de pan 45 minuten in de Ecostoof

     
  6. Bestrooi het gerecht met de geroosterde amandelen en de koriander, en serveer het gerecht met rijst of roti.