Smokey Vegachili

Smokey Vegachili

Omschrijving

Aardappel, bataat, paprika's en peulvruchten vormen de basis voor dit heerlijk verwarmende en grill en rooster gerecht met als verrassing; cacao!

Recept: Hofweb
Foodstyling: Karin Schuiteman en Sandra Stijf via Marie-Sophie Wigbers
Fotografie: Mees van den Ekart 

Bereidingswijze

  1. Pel de uien, snijd ze in stukjes van 1 cm en rooster ze 3 min in een grillpan. Doe ze daarna met 2 el olie, het komijnzaad, paprikapoeder, de cacao en pindakaas in de braadpan en roer regelmatig.

  2. Snijd de peper in grove ringen en gril deze ook.

  3. Verwijder de zaadjes en en zaadlijsten uit de paprika’s en snijd de zoete aardappels in blokjes van 2 cm. (was ze, maar laat de schil zitten).

  4. Rooster de groenten in de grillpan en voeg ze daarna toe bij de braadpan.

  5. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en voeg ze ook toe.

  6. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  7. Laat de witte bonen in een zeef boven de braadpan uitlekken, zodat het vocht in de pan loopt. Kieper de bonen in de grillpan en spreid ze uit. Bak ze zonder te roeren tot ze een beetje aanbranden en openbarsten; doe ze dan bij de groenten.

  8. Voeg de tomaten toe en maak ze met een houten lepel stuk. Roer goed, leg het deksel schuin op de pan en laat de chili, terwijl je af en toe roert, 1 uur pruttelen, tot hij lekker dik is.

  9. Was ondertussen de pofaardappels, prik er rondom gaatjes in en zet ze uur in de oven, of tot de schil krokant en het vruchtvlees luchtig is.

  10. Roer vlak voor het serveren de fijngehakte korianderblaadjes door de chili en breng verder op smaak met zout en peper.

  11. Kerf de aardappels kruislings in, druk tegen de onderkant, zodat ze een beetje opengaan, strooi de kaas erover (stop het er ook een beetje tussen). Haal de slablaadjes los en serveer met een flinke porties chili en een lepel yoghurt bij de pofaardappels.