Smoothie Rode Biet - Baobab

Smoothie Rode Biet - Baobab

Omschrijving

''Bah, koude rode bietensap...'', ik hoor het je al denken. Maar integendeel! Ik, als leek zijnde in de raw-powerfood-sappen wereld, verbaasde mij over de totaal andere smaak dan je je voor zou stellen. Aangenaam lekker!

Bereidingswijze

  1. Schil de bieten, gember en appel, en snijd deze in grove blokjes
  2. Pers de limoenen uit, en voeg dit sap toe aan een blender of een beker die groot genoeg is om alle ingrediënten aan toe te voegen.
  3. Voeg de gesneden rode biet, gember, appel en 200 ml water toe aan de blender
  4. Mix het geheel tot een homogene massa
  5. Voeg 2 el Baobab poeder toe, en mix kort door, tot het poeder volledig is opgelost
  6. Serveer in een (hoog) glas

Als je echt niet van ‘velletjes’ in je sappen houdt, kun je altijd deze smoothie eerst door de zeef halen. Vergeet dan niet met de achterkant van een lepel, het laatste sap uit de pulp te persen! Mocht je een sapcentrifuge/juicer/you name it hebben, gebruik deze dan! Scheelt een hele hoop gedoe!

 

Een kleine sidenote bij dit recept: Persoonlijk vond ik de gember méga overheersend, en zou de volgende keer maar 25 gram ipv 50 gram gebruiken.
Dit is geheel op eigen risico ;-)